Äventyraren Sören Kjellkvist

2013 paddlade Sören Kjellkvist ensam längs hela den norska kusten – utan en krona på fickan och utan medhavd proviant. 2014 rodde han en liten öppen roddbåt till Ryssland. Nu planerar han för projektet ”Överleva Vildmarken” – 50 dagar där han ska överleva genom att jaga, fiska och leva på vad naturen ger. Kjellkvist är ambassadör för Friluftsfrämjandet, Bergans of Norway och 24Hour Meals. Han kommer att hålla ett seminarium där han berättar om vad han gjort och vad han drömmer om att göra.

– Under mina tidigare äventyr har jag velat sätta fokus på frågor som miljö, hållbarhet och jämställdhet. Med ”Överleva Vildmarken” vill jag sätta fokus på hur allemansrätten nu hotas på flera olika sätt.

Ytterligare en aspekt han vill utforska är hur det känns att under 50 dagar inte träffa en annan människa. Enda sällskapet blir schäfertiken Daxa. Ett nystartat välgörenhetsprojekt Sören arbetar med och som han verkligen brinner för heter ”Äventyrliga Dagen.”

– Mitt mål är att ta med ungdomar som har en tuff och kämpig vardag ut i naturen på ett dygnslångt äventyr, säger han. Jag vill att de, som kanske lever i utanförskap eller har det svårt på andra sätt, ska få uppleva den helande och livsbejakande inverkan naturen har. Varje deltagare får ett äventyrspaket för friluftsliv värt 16 000 kr för att på riktigt komma igång med sin egna frilufsande.

Denna Föreläsning är avslutad

Arrangör: NackaStrandsMässan, Augustendalstorget 6, SE 131 52 Nacka Strand | +46(0)8-505 844 70 | info@nackastrandsmassan.se